27 Ocak 2009 Salı

Prag - 1

(Viyana yazılarına çok kısa bir ara verip, Prag'tan bahsedeceğim.)

Prag da Viyana gibi anlatarak bitirilemeyecek şehirlerden biri. O zaman n'apıyoruz? En yakın tatilde çantamızı sırtlayıp Prag'a uçuyoruz. Ben sadece Prag'a indiğinizde size yardımcı olacak yerleri, insanları anlatacağım. Gördüğüm her şeyi anlatamam ki, azcık da bana kalsın:)

Prag'a ilk adımınızı attığınızda gökyüzüne bakın ve derin bir nefes alın. Bu eylem, hem "Seni yeneceğim Prag" anlamına gelir, hem de uzun ve unutulmayacak bir gezi öncesi ilk hazırlıklar anlamına gelir. Prag'ı gezmek için belli bir mevsim seçmenize gerek yok; her mevsim güzeldir. He, illa ki bi mevsim söyle derseniz, sonbaharın ilk aylarını tavsiye edebilirim.

Pekiii! İndikten sonra ilk iş bir yere yerleşmek olacaktır. Bir otel, bir de hostel adı vereceğim. Bunlar hem ucuz, hem konforlu, hem de Prag'da bulunduğunuzu her an hatırlatacak yapıda yerler.

1- Hotel City-Centre, 1. Bölge, Revolucni 4: Merkeze çok yakın. Ne kadar yakın derseniz, gece sarhoş olduğunuzda kısa sürede kendinizi yatağa atabilecek kadar yakın:) Bir geceyi 15 yuro ödeyerek geçirebilirsiniz. 24 saat sıcak su, televizyon ve sabah kahvaltısı yanında ekstrası. >>> www.city-centre.cz

citycentre

2- Hostel One Prague, Cimburkova 916/8: İşte burası harika bir yer. Tatil yaparken de yeni insanlarla tanışmak isterseniz, burası bir numara. Temiz, rahat, ucuz. Geceliğine 9-15 yuro ödeyerek kalabilirsiniz. Mutfak sizin, bahçe sizin. Geceleri dışarı çıkıp paraları çarçur etmeye gerek yok. Alın ne alacaksanız, gelin hostele, bahçe de millet sizi bekliyor olacaktır zaten:)

hostelim02

hostelim03

Yerleştiniz mi? Heh, şimdi azcık dinlenin. Sonra size yemek yeme yerlerini göstereceğim.

1 yorum:

  1. Merhaba.Hotel City-Centre fiyatinda bi yanlislik var mi? sayfalarinda gecelik 110 euro olarak yaziyor.

    YanıtlaSil