18 Haziran 2009 Perşembe

Vize Tiyoları

Herkes güzel güzel yurt dışı hayalleri kurar; şuraya gidelim, bunu yapalım der. Sonra iş vize alma kısmına gelince böyle bir içimiz geçer, çok zor deriz. Nihayetinde, vize birçoğumuzun yurt dışı hayallerini ertelemesine sebep olur.

Ufak birkaç tiyo vereyim, işinize yarayabilir:
Şengen vizesi dedikleri, İngiltere hariç tüm Avrupa ülkelerini gezebileceğiniz bir vize alın. Ve daha önemlisi, şengen vizesini Slovakya veya Çek Cumhuriyeti konsolosluklarından alın.

Neden?

Birçok sebebi var:

1- Bu ülke konsolosluklarından 3 gün içinde sorunsuz vize alabilirsiniz.
2- Slovakya ve Çek Cumhuriyeti Avrupa'nın tam kalbinde bulunuyor ve böylece birçok Avrupa ülkesine ulaşımı kolaylaştırıyor. Örneğin Slovakya'nın başkenti Bratislava, Viyana'ya bir saat uzaklıkta. Ayrıca buradan Roma'ya, Milano'ya, Budapeşte'ye kolayca geçebilirsiniz.
3- 100 euro'ya Türkiye'den gidiş-dönüş uçak bileti bulabilirsiniz.
4- Daha uzak ülkeleri de görmek isterseniz bu iki ülkenin hava yolu şirketlerinden ucuz uçak biletlerine ulaşabilirsiniz. Tercihe göre tren veya otobüs de olabilir.

Ehli keyf değilseniz, çeşit çeşit yerler görmek istiyorsanız, atın kendinizi Slovakya veya Çek Cumhuriyeti'ne, oradan seke seke gezin Avrupa'yı.

2 yorum:

  1. 100 euro'ya gidiş dönüş bileti iyi. peki bu vize işlemleri toplam ne kadar tutar? ve bi de şunu yapabilir miyiz? Burdan Slovakya'ya veya Çek Cumhuriyetine gittik diyelim. Ordan otostop yaparak istediğimiz yere gidebilir miyiz? Sırtında çantalı bir Türk'ü arabalarına alırlar mı? :) maksat minimum harcama yapmak.

    YanıtlaSil
  2. vize için 50 yuro isteniyor, o kadar.
    pasaportu uzatmak için de 120 tl.

    YanıtlaSil