9 Haziran 2009 Salı

Budapeşte 01

Geçen gün Türkiye'de gittiğim bir yerden bahsetmiştim. Gerçekten güzel bir yerdi. Ama şimdi, yurt dışında gittiğim, gördüğüm, aşık olduğum yerleri anlatmaya devam edeceğim.

Budapeşte... Avrupa'da bizi bu kadar seven başka bir halk var mıdır, bilmiyorum. Türkiye'den geldiğimizi öğrenen herkes, bir hürmet, bir sevecenlik gösteriyor, inanamazsınız.

Önce zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayalım, sonra detaylara gireriz:)

Nerede kaldık: Her zamanki gibi kalacağımız yeri indikten sonra belirledik. Kaldığımız hostel, Interflat Youth Hostel. Adresi >> Podmaniczky Str. 27, 1st floor, Haritada. Gayet güzel, temiz ve güvenli bir yer. Bulunduğu yer hava alanına ve tren istasyonuna çok yakın. Ayrıca gece çok kaçırdığınızda kolayca dönebileceğiniz bir yer. Geceliği 15 liraydı.





Budapeşte, birçok eski yapının bulunduğu; hatta bu yapıların hala aktif olarak kullanıldığı bir şehir. Ama ne Viyana sokakları kadar kibirli ve sert, ne de Prag sokakları kadar turistik. Tarihi yerler ve mekanlar tam kıvamında bırakılmış yani.

Budapeşte'nin birçok yerinde tarihi kafeteryalar var. Bu şehre ait güzel bir gelenek. Çok değeri olmayan ama yıkmaya kıyılamayan tarihi binalar kafe veya restauranta çevrilmiş. En azından kaderine terk edilmemiş diyorum.

Bu kafelerden biri: ANGELIKA, Adres >> I. district, Batthyány tér 7. Daha popülerleri de var ama oralarda artık turistik bir sunilik hakim olmuş.



Budapeşte'deki ilk günümüzde sadece şehri gezdik. Haritalarda "ZİYARET EDİN" diye göze sokulmayan yerleri. Akşamına da güzel bir yerde yemek yedik. Gittiğimiz yer yerel yemeklerin olduğu bir restauranttı ama menüde "török bors"(türk biberi) yazılarını gördükçe göğsümüz kabardı. Kendi yerel mutfaklarında bile Türk mutfağından alıntılar var ve bunu Türk adıyla sunuyorlar. Yani, Yunan kardeşlerimiz gibi cacığa "CACIKİS" diyip, yerelleştirmemişler:)

Mütevazı bir akşam yemeği için: Bagolyvár >> Allatkerti körut 3., XIV. district. Şehir haritasında bulabilirsiniz. Esnaf lokantası gibi bi yer, ev yemekleri yapıyorlar. Çok güzeldi valla. Hatta, diğer turistik restaurantlara göre çok daha ucuzdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder