11 Haziran 2009 Perşembe

Budapeşte 02

İlk günkü keşif turlarının ardından, şehri talan etmek için kendimize bir plan çıkardık. Haritalar üzerinde işaretledik. Tabii daha sonra haritaya tekrar bakıp, işaretlediğimiz yerleri 1 günde bitiremeyeceğimizi anladık.

İlk gözlemler: Şehir, Buda ve Peşte olmak üzere 2 yakadan oluşuyor. Tuna Nehri'nin iki yakasını bir araya getiren köprüler ise Budapeşte'nin en güzel gece manzarasını oluşturuyor. Prag'a çok benziyor ama ne yalan söyleyeyim; Budapeşte, Prag'dan bir adım ötede. Melankoli, tarih ve aşk... Ayrıca, şehirleri açık hava müzesine dönüştürmekle meşhur olan Unesco, Budapeşte'nin doğallığını henüz bozamamış. (Bu yüzden sonbaharda gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.)



Kesinlikle yapın:
- Buda Kalesi'ne çıkın.
- Palinka (özel içkisi) için; ama içmeden önce ağzınıza meyve kurusu atın.
- Vaci (İstiklal gibi) caddesinde turlar atın.
- Şarap-peynir (çeşit çeşit peynir ve şarap, hem de sınırsız) gecesi yapın.
- Tuna üzerinde tekne gezisi (gece tarifeli) yapın.
- Yer altı metro sisteminde kaybolun.
- Sebze-meyve halini kesinlikle görün. Çok şirin.
- Gül Baba türbesine gidip bi dua okuyun.
- NewYork Cafe'ye gidin.
- Müze gezmeyi pek sevmem ama St. Stephen's Basilica'ya uğrayın.

Bu mekanların kimisinde saatlerimizi geçirdik, kimisine de geçerken uğradık. Mesela sebze-meyve halini bu şekilde gördük.

Akşam saatlerine yaklaşırken çok fazla entellektüel birikimle doluğumuzu gördük ve bu bizi çoook rahatsız etti. Yok Osmanlı, vay efendim Avusturya-Macaritan İmparatorluğu. Bunun için aramızdan birinin hemen gece kulübü planına girişmesi gerekiyordu. Hızır gibi yetiştim bizimkilerin entellektüel birikim çarpışmalarına. Hem ucuz, hem de sizin gibi sadece eğlenmeye gelmiş birçok genci bulabileceğiniz Gece Kulübü: Alcatraz Night Club; Blaha Meydanı'ndan, Astorya'ya giderken sağdan 3. sokak.



Kulüpte acayip eğlendik. Bir de şöyle bir şey var ki Türk mafyası oranın tek hakimi. Böyle olunca her türlü aşırılığa kaçabiliryorsunuz. Hatta, kapıdaki korumalar Türk kızlarını arama yapmadan içeri alıyor. O derece! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder